Varför Australien?

Ända sedan jag såg ”Bernard och Bianca i Australien” (tror jag var 9-10 år då) har jag känt en stor längtan till att besöka det vackra, stora landet långt där borta. Tänk att få se livs levande kängurur och till och med kunna krama en koala! 

År 2005 bestämde jag och en vän oss för att resa utomlands tillsammans. Först hade vi tänkt åka till Thailand men av olika anledningar bestämde vi oss istället för att åka till Australien och Nya Zeeland. Det var en fantastisk resa, och där och då bestämde jag mig för att komma tillbaka en dag och stanna längre. Klimatet var underbart, människorna var trevliga, koalorna kramgoa, naturen fascinerande och männen snygga (fast okej, de är ganska snygga i Sverige också).

2011 började jag plugga internationella relationer på Malmö högskola. Där ingick två valfria terminer och jag hade tänkt tillbringa en termin i Australien. Först var det Perth som fångade mitt intresse, men efter lite funderande fram och tillbaka och samtal med en supertrevlig kvinna på Study Abroad blev det Adelaide istället. I slutet på januari 2013 åkte jag dit. Skolan började i mars och efter 1,5 vecka hos en svensk kompis som då bodde i Brisbane åkte jag till Adelaide i mitten på februari. Ganska snart träffade jag aussien Joel. Jag bestämde mig för att förlänga min vistelse med en termin till, som sedan blev två år till (!) vilket ledde till en kandidatexamen i internationella relationer från University of South Australia; visst klingar det lite roligare (men jäkligt mycket dyrare) än Malmö högskola! Jag och Joel har varit tillsammans i över sex år nu ♥

Har du varit i Australien? Var?

Lycka!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s