En liten veckolista

Jag älskar listor så ni kommer säkert få se några här framöver. Jag har varit lite däckad i mensvärk och förkylning, och haft ovanligt fullt upp, därav lite tystnad här inne.

Hur som helst, hittade denna lista hos en av mina favoritbloggare, Egoina. Hon bor också i Helsingborg (min hemstad) och skriver väldigt roligt och träffande om livet och hur det är att vara kvinna.

Så, here we go:

Dagens humör: Trött, har kanske råkat vända lite på dygnet (jag skulle lätt kunna ta ett heltidsjobb online utifrån svenska tider utan större problem…), dricker te för min onda hals just nu men mår bra annars. Solen skiner!

Vad ser du fram emot denna vecka: Att det ska bli varmare i slutet av veckan (åh vad jag längtar efter sommaren!), och att vi ska till Port Augusta i helgen! Det är väldigt vackert där. Vi ska fira ”svärmors” födelsedag.

Vad ska du äta denna vecka: Ska ta mig i kragen och göra en vegetarisk rätt jag tänkt att göra i flera veckor nu. Matlagning är inte mitt största intresse 😛 Har någon ny misosoppa i kylen (med svamp och linser) av självaste Maggie Beer som passar bra nu när jag är förkyld också, så den ska jag prova på snart. Annars blir det säkert sushi någon dag när jag är i stan.

Vad tänker du på: Om jag egentligen är allergisk och inte förkyld? Det har börjat blomma här igen och det doftar gott ute, så kanske är det pollen jag känner av? Svårt att veta ibland, för halsont och täppt (och ibland rinnande) näsa passar väl in på både allergi och förkylning?

Veckans googling: Hur man översätter ”sponge” i dessertsammanhang (mer än att det är en sockerkaka?). Håller på att finslipa artikeln om Matt Preston (har haft en lång deadline, hehe) och är lite osäker på vissa engelska ord gällande just mat och efterrätter. Som sagt, mat är inte mitt största intresse (även fast jag älskar just ”Masterchef Australia”, och äta god mat :)).

Annat som händer i veckan: Jag ska bland annat skicka in artikeln om Matt, finslipa tio sidor på boken så jag kan skicka in dem till en tävling, fortsätta skriva på boken, söka jobb, hämta en reserverad bok på bibblan och åka till Port Augusta med Joel i helgen. Det kommer nog vara varmare där än i Adelaide, yay! Ska komma ihåg att ta med mig systemkameran och försöka få fina bilder som jag kan visa här 🙂

Hur ser din vecka ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s