En bra lördag och en städsöndag

Lördag

Joel har jobbat kväll ganska mycket senaste tiden, så det var extra mysigt att ha honom hemma igår när han var ledig. Dagen började med en skön sovmorgon där jag passade på att meditera en kvart (min nya vana) innan Joel vaknat. Härlig start på dagen! Efter att ha vaknat till liv blev jag bjuden på lunch på Sushi Train. My god vad jag älskar det stället! Bästa sushin ever (bortsett från Japan möjligtvis, får återkomma på den punkten när jag varit där och testat). En liten tallrik med 2-6 bitar sushi kostar 21-35 kr/st, och såklart är de dyraste tallrikarna de godaste också 😉 De har ett VIP-kort så man tjänar poäng för varje gång man betalar för maten där, som sedan kan dras av genom att notan blir billigare vid ett annat besök. Bra grej! (Det är liiite farligt att de börjat med hemkörning nu, men då gäller inte VIP-kortet…)

Sedan åkte vi till en av mina favoritaffärer, Officeworks. Det är en affär med kontorsinredning, datorer osv men även med en massa pennor, skrivhäften, fin tejp, brevpapper och annat jag älskar. Jag har skrivit brev i över 25 år (förmodligen längre än så!) men jag har dragit ner på många brevvänner, bland annat för att ge plats åt annat skrivande (boken framförallt). Jag älskar att gå omkring i såna här affärer och känna och titta på allt, haha. Jag hade så många som 50 brevvänner när jag var i tolvårsåldern (!), nu har jag nog runt 20 st kanske? Dagens anledning till Officeworksbesöket var dock att köpa några stickershäften till en vän hemma (det kan hända att jag råkade köpa ett par till mig själv också…).

Åh, älskar sånt pyssel och skulle lätt kunna gå runt där i timmar 😀 Joel är kanske inte riktigt lika road av att gå runt där som jag är… 😉

Därefter åkte vi till Foodland, en matbutik, och storhandlade. Det är lite billigare och mycket bättre utbud där än i vår närbutik IGA, och jag skulle säkert kunna gå runt i timmar där också. För er som inte vet det så jobbade jag på ICA i flera år, och jag älskar att gå runt i matbutiker utomlands. (Och affärer som Officeworks, men det sa jag kanske redan ;))

Resten av dagen spenderades hemma. Det var ganska dåligt väder, väldigt blåsigt och kallt. Jag passade på att fixa lite med bilder till ett inlägg om förra helgen (ska lägga upp det under dagen), och så har vi tvättat (älskar att ha en egen tvättmaskin! Förut var vi tvungna att åka till en tvättomat). På eftermiddagen var det dags för footyfinal på TV. Jag förstår mig inte alls på denna märkliga australiensiska sport som de kallar ”fotboll”/AFL… de springer mest runt med en boll i famnen, som ser ut som en rugbyboll, det är mycket närkontakt och bråk, och en match pågår för alltid känns det som. Jag har ofrivilligt lärt mig lite mer om sporten eftersom någon älskar den här hemma 😉 Vi var och tittade på en match live när vi träffades under 2013. Det kommer galet mycket folk till matcherna! Tacka vet jag vanlig fotboll (snart börjar fotbollssäsongen här, då lär vi gå på några Adelaide United-matcher!).

Söndag idag då, och jag har utsett söndagar till våra städdagar. Jag har dammsugit, Joel tar hand om disken, vi har vikt tvätten från igår och fixat fint i garderoben. Annars tänker jag fortsätta läsa mina biblioteksböcker, blogga lite mer och fortsätta titta på ”UnReal” 🙂 Skön och bra helg! Hoppas ni också har en fin helg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s