Port Augusta

Förra lördagen åkte vi till Port Augusta för en natt, det är där Joel är född. Det var längesedan jag var där, senast var nog på hans morfars begravning. Denna gång åkte vi dit för att fira ”svärmors” födelsedag.

Port Augusta ligger ca 30 mil norr om Adelaide och det bor ungefär 13 000 invånare där. Det är en liten stad med väldigt vackra omgivningar, med Flinders Ranges (en bergskedja) som syns i bakgrunden. Det är lite av en ”vägkorsning” där folk stannar till på vägen till/från Perth, Sydney och Adelaide. 

Det blev ett lugnt firande på lördagskvällen i stugan som Joels mamma hyrt, med en massa indisk curry och naanbröd. Vi hade sällskap av Joels systerbarn, en moster och två kusiner. Mysigt!

Efter middagen åkte jag och Joel en liten sväng och det var en väldigt sömnig småstad som mötte oss. Förvisso var klockan bara 20, så festfolket var kanske inte på gång riktigt än. Men eftersom vi båda var trötta och det inte fanns mycket att göra (jag hade lämnat datorn hemma 😉) så somnade jag redan 21.30 (!). Vanligtvis blir det sällan innan midnatt för min del. Vi bodde i en egen stuga:

På söndagen checkade vi ut vid tio, och besökte sedan den botaniska trädgården, Australian Arid Lands Botanic Gardens. Så fint! Det påminde om ett naturområde utanför Alice Springs med växterna och färgerna. Vi kikade på några andra fina ställen i närheten också, och jag passade på att fota så mycket jag kunde 🙂 Lite läskigt med varning för ormar; är glad att vi inte såg några!

Lite av Port Augusta:

Nedan kommer ett gäng bilder från en fin utsiktsplats i närheten (och en liten video jag filmade):

På vägen hem stannade vi till i en butik där det såldes bland annat kängurukött, hemgjord marmelad m.m., och vi stannade även vid en saltsjö. Den är vanligtvis rosa, men denna dag var den mer lilablå, beroende på var jag fotade. Lite svårt att fånga på bild, men wow så fin den är!

Vi hade en himla fin miniweekend som tog slut alldeles för fort, men vi kanske ska dit snart igen, då kanske vi har möjlighet att stanna lite längre 🙂

2 reaktioner till “Port Augusta

  1. Du skriver sa fint och harmoniskt. Man kan verkligen se det du beskriver, aven om man inte tittar pa bilderna. Bilderna ar ocksa jattefina. Gor att jag vill aka dit!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s