Författarträff med Denise Duffield – Thomas

En av sakerna jag älskar med att bo i Adelaide är att det finns så många spännande föreläsningar, seminarier och workshops att gå på. De flesta är dessutom gratis. I april var jag på fyra olika föreläsningar, bland annat en med min absoluta favoritentreprenör och favoritförfattare, Denise Duffield-Thomas (denna föreläsning kostade dock ca 330 kr, SÅ värt det!). Hon är från Australien och fokuserar på att hjälpa kvinnor att förbättra sitt mindset gällande pengar. Hennes ”Money Bootcamp”-kurs är helt fantastisk, och hennes böcker är också toppenbra: ”Lucky bitch” och ”Get rich lucky bitch” (de finns inte på svenska än).

På författarträffen (som hölls i en biosalong, vi fick popcorn och det var en perfekt miljö för en föreläsning!) berättade hon om sin nya bok ”Chillpreneur”. Den är min nya bibel, haha. Den handlar om hur man kan ha eget företag utan att jobba dygnet runt, typ, och hur man får ett miljonärsmindset utan att behöva offra blod, tårar och svett på vägen. Jag har inte läst hela än, men det jag läst är väldigt bra och jag fick en värdefull insikt i början där hon skriver om ”The witch wound”. Tydligen finns det ett ”psykiskt sår i det kollektiva medvetandet som (mestadels) kvinnor känner av så fort de överväger att kliva in i sin egen kraft” (löst översatt). Det innebär bland annat att vi (kvinnor som män) kan låta rädslan stoppa oss. Det är väl där jag är när det gäller att starta företag, men bit för bit tänker jag ta mig förbi det (precis som med bokskrivandet, och att ha en offentlig blogg). 

Denise utstrålade sån kärlek och sådan trygghet i sig själv där hon satt inför sin publik, och föreläsningen gjorde mig djupt berörd. Hon nämnde nånstans att hon fått många ovälkomna företagsråd av män som inte alls fattat vad hon vill uppnå under åren, och det är en av anledningarna till att jag uppskattar henne så mycket; hon pratar ett språk jag förstår och är inte så säljig och gåpåig som jag upplever vissa entreprenörsmän. Jag ser henne som en slags mentor för vad jag också vill uppnå: att ha ett framgångsrikt företag och skriva fantastiska böcker som hjälper människor (främst kvinnor) världen över.

Denise har även en poddcast och många youtubeklipp som är perfekt när jag behöver nytt perspektiv.

Hon kändes som en nära vän, och jag önskar att hon faktiskt vore en av mina vänner 🙂 Jag har pratat så mycket om henne här hemma att nu kallar Joel henne för DDT (hennes initialer), haha.

Vem är din mentor inom något område i livet? 

En reaktion till “Författarträff med Denise Duffield – Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s