Hemmaträning

Jag har älskat att röra på mig sedan jag var barn, och under de få perioder i mitt liv som jag inte varit fysiskt aktiv har det märkts både på humöret och att kilona samlats på hög.

När jag är i Helsingborg älskar jag att träna på Filborna Arena. Det är ett ställe som funnits med mig hela mitt liv egentligen, eftersom det var där jag lärde mig simma som barn, och där jag tränade volleyboll i högstadiet. För några år sedan rustades det upp ordentligt och jag vet inget annat ställe (varken i Helsingborg, Stockholm eller Adelaide) som passar mig så bra som just Filborna. Jag älskar att simma och gå på olika vattengympapass, lika mycket som jag älskar att dansa och träna bodyattack (och andra roliga pass). Förutom mina föräldrar, vänner, svensk mat + godis (hmm) så är det Filborna jag saknar allra mest. De har alltså både simbassänger och ”vanlig” träning, och när jag är i Helsingborg en längre tid är det där jag hänger, mer eller mindre regelbundet (okej, det har varit vissa perioder som varit mer oregelbudna :P).

När jag pluggade här i Adelaide under 2013-2015 tränade jag på Goodlife i stan. Det var bra just då, även om passen inte var lika roliga som hemma i Skåne, men både Filborna och Goodlife körde LesMills, så det var ändå samma koncept. Nu när jag inte är student längre är det svindyrt att träna på Goodlife, och när jag kollade vilka pass de har verkar de ha tagit bort alla danspass, och det var inte tillräckligt många av de andra passen som lockade tillräckligt för att motivera en så dyr månadsavgift, så jag har helt enkelt börjat träna hemma (LesMills On Demand). Visst, det är långt ifrån samma sak som att träna på plats med andra människor och jag blir alltid extra peppad att ta i lite extra när jag har en instruktör som ser allt jag gör 😛 Men det är bättre än inget, och priset är superbra: ca 170 kr i månaden. Jag saknar de nyaste releaserna (de är inte i fas med Filborna ;)) men jag gillar det verkligen, och det är så himla smidigt att kasta på sig träningskläderna och köra ett pass i vardagsrummet.

Just nu provar jag att följa en slags ”träning för hela kroppen”-schema. Träningen är upplagd på fem dagar i veckan (halvtimmespass) och det är både styrka och kondition. Jag har inte tränat regelbundet på länge, så halvtimmespass funkar fint för att komma igång igen. Fem pass i veckan är dock kanske lite för mycket, men jag tränade fyra pass förra veckan, och har inlett denna vecka med ett härligt sh´bampass. Jag blir så himla GLAD av att dansa. Alltså åh vad jag älskar det! 🙂

Jag är med i en LesMills OnDemand-grupp på Facebook, och det är så inspirerande att se hur bra resultat folk får av att ”bara” träna hemma.

Jag skriver inte ofta om träning, men tänker att ni kanske kan påminna mig om att träna genom att fråga hur det går, så jag håller igång denna härliga vana 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s