Inspirerande lunch, en massa böcker och konstigt väder

Igår träffade jag min vän Katja för en lunch på stan. Jag blir alltid så inspirerad av att träffa henne, och som vanligt blev det mycket prat om våra visioner och planer. Spännande! Ser fram emot att se hur allt kommer utvecklas.

Vi kikade även in i en bokaffär (som alltid är på väg att stängas igen helt, men ändå dyker upp några månader senare igen), där alla böcker kostar 5 dollar styck (ca 35 kr/st). Det finns alltid något roligt fynd att göra i den butiken. Önskar jag hade en större bokhylla (eller ännu hellre, fler bokhyllor) 😛 Vi var även på biblioteket där jag lånade ännu en bok. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna läsa alla tio böcker jag lånat (+ eventuellt sju till som jag reserverat), innan de måste tillbaka, men det löser sig 😉

På tal om bibliotek så finns det tydligen ett fantastiskt och stort stadsbibliotek någonstans som jag helt har missat. De biblioteken jag brukar gå till är ”vanliga” (och himla bra) bibliotek, men detta stora är något helt annat. Dit måste jag ta mig någon dag 🙂

På måndag kommer jag träffa Katja igen en sväng, och då står inspiration på schemat igen, men då är det en föreläsning som står i fokus. Mer om det nästa vecka.

Det var förresten jättekonstigt väder igår. Hett (runt 30 grader varmt) och väldigt blåsigt, med ”stoft” i luften. Det varnades på nyheterna om att det potentiellt kunde bli väldigt farligt och att astmatiker uppmanats att hålla sig inomhus, men jag (som har en miljon olika allergier, typ) märkte bara av att 1) det har varit torr luft och läpparna har känts uttorkade och 2) hett hett hett. Däremot var det ganska illa på andra ställen i South Australia, klicka HÄR för att se en video någon filmat.

Den torra luften under gårdagen påminde lite om hur det var en dag i april när det märktes av att det var sandstorm även inne i Adelaide med en annorlunda färgad himmel; då kändes det verkligen av och luktade konstigt i bilen.

Sandstorm i april

Det blir nog mycket väder här i bloggen, haha, men det är tydligen ett ämne som svenskar (och även aussies) ofta pratar om 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s