50-årsfest i Port Augusta

I helgen var vi i Port Augusta igen. Denna gång åkte vi dit med Joels mamma. Det blev ett litet äventyr eftersom hennes bil krånglade på vägen upp, så det tog aningens längre tid att komma dit – nästan sex timmar. Men vad gör det när sällskapet är trevligt 🙂

På lördagskvällen firade vi ett par tvillingar, Joels morbröder, som blir 50 i oktober. Många släktingar var samlade, det bjöds på plockmat, flera tal, jukeboxmusik och en hel massa skratt. Trevlig kväll och kul att träffa alla igen! Så här fint bodde vi denna gång (i samma ”caravan park” som senast):

Footy på TV:n… såklart 😉
Vårt rum
Svärmors rum

På söndagen hälsade vi på en av Joels mostrar medan vi inväntade utlåtande om vi kunde åka tillbaka i hans mammas bil, men den var inte körbar så efter en del funderande fick vi låna mosterns bil så vi lyckades ta oss tillbaka till Adelaide. Det gick fint och betydligt snabbare på vägen hem, och äntligen lyckades jag fota något jag länge velat fota vid Dublin på motorvägen Port Wakefield Road:

De har tydligen funnits där i nästan 30 år (sedan 1990-talet), då lokalbefolkningen ville protestera mot planerna på att anlägga en plats för kärnavfall. Kärnavfallsplanerna blev tyvärr av ändå, och det protesteras fortfarande mot kärnavfallsplatser som planeras på olika platser i South Australia, bland annat på aboriginsk mark i Flinders Ranges. Skrämmande, jag vet inget om hur det hanteras eller hur exakt det förvaras, men det känns olustigt tycker jag.

Det är förresten vanligt att se skyltar längs med vägarna som uppmanar bilister att inte köra för fort och att vila om det behövs.

Helgen gick väldigt fort, men det känns ändå som vi hann med mycket: fest, familjehäng, bilstrul (och oväder och en fin regnbåge på det), lagom mycket sömn och lite fotande. Hoppas du med haft en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s