Inspirerande föreläsning med Ben Harvey

Jag vet inte riktigt varför, men varje gång jag ska på en heldagsföreläsning sover jag helkasst natten innan. Det är nästan som resfeber: jag är orolig att försova mig, att jag inte kommer hitta dit, att jag glömmer ta med vatten osv osv. Denna gång sov jag bara 4,5 timmar (!) men gick upp direkt när klockan ringde i måndags morse. Efter en dusch och lite frukost hoppade jag på en buss in till stan, och väl framme på hotellet där föreläsningen skulle vara möttes jag av Katja, som dagen till ära jobbade på eventet.

Föreläsningen började kl 09 och höll på till 18, men ville man så gick det bra att stanna kvar 1,5 timme till. Jag var helt slut vid 18 så jag åkte hem, men det var en givande dag, trots tröttheten. Föreläsningen var av Ben J Harvey, som pratade om hur man blir en framgångsrik coach. Jag tycker att det är kul att coacha, och mina coachutbildningar och att ha jobbat som jobbcoach i Skåne har definitivt gett mig mersmak, så jag älskar att gå på såna här föreläsningar och lära mig ännu mer.

Ben ger många bra tips på hans föreläsningar, varvat med (lite för mycket) säljsnack om sina egna kurser. Jag gillar inte riktigt hans säljteknik även fast jag förstår psykologin bakom den. Kurserna är ruskigt dyra, och säljs billigare på föreläsningarna (men fortfarande dyrt – den billigaste kostade runt 28 000 kr och de andra priserna sträckte sig en bra bit över 100 000 kr för ett paket med tre kurser, ifall man var bland de första att anmäla sig) men jag tror att kurserna är jättebra, med tanke på allt värdefullt han lär ut på gratisföreläsningarna. Vem vet, en dag kanske jag går någon av dem 🙂

Lite av det han tog upp var att coaching alltid kommer vara ett aktuellt område att jobba inom, nu mer än nånsin. Han visade exempel på hur han coachar och berättade hur hans jobbdagar som coach ser ut (vilket är endast på tisdagar) och hur stor del av året han jobbar med gratisföreläsningar (och därigenom även att marknadsföra sina kurser). Han visade intressanta förslag på hur mycket man kan tjäna per år utifrån vilka priser man tar och hur mycket man vill jobba, och delade med sig av spännande kunskap om hur hjärnan fungerar, värderingar, psykologi, roliga historier och mycket annat. Han är grym på att föreläsa och att ”connecta” med sin publik, och att hålla intresset uppe i 9+ timmar 🙂

Det jag tar med mig från dagen är bland annat inspiration från Ben och de jag pratade med som också var där (bland annat en kvinna som var 70 + och som håller på att skapa en egen hemsida för en verksamhet hon ska starta), några (för mig) nya coachingtekniker och en känsla av att jag är på rätt väg med mina egna planer för framtiden. Skönt det 🙂

Jag valde VIP-paketet denna gång också (vilket kostade drygt 170 kr) och då ingick det en e-bok (”Elevate your mindset”) och mer coachingmaterial + en bra plats längst fram. Eftersom jag hör lite dåligt har jag lärt mig var det funkar bäst för mig att sitta, så vid såna här tillfällen gillar jag att sitta långt fram för att kunna hänga med så mycket som möjligt i vad föreläsaren säger. Jag var på en annan av hans föreläsningar i april (”Prosper from your passion”), och jag gillar att man alltid får ett häfte utformat specifikt för den föreläsning man ska på (även om man inte köpt en VIP-plats). Jag måste erkänna att jag var lite sugen på att köpa enbart hans coachingprogram när han sänkte priset med 7000 kr, men njaa… det får vänta 😉

Jag har börjat lyssna på coachingmaterialet som ingick i VIP-paketet, och WOW alltså, det är riktigt bra och inspirerande! Vore fantastiskt att bli coachad av honom i ett 1-1 samtal. Fram tills det blir av ser jag fram emot att läsa boken och lyssna klart på resten 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s