Vår i luften

Nu märks det att våren verkligen har kommit. Inte bara av antalet nysningar (jäkla pollenallergi! Tur min medicin finns receptfritt här, till skillnad från i Sverige), utan även för att vi inte behöver använda gaselementet (hur läskigt låter inte det förresten?), och att det faktiskt är skönt att ha ett svalt hus. Idag ska det bli 27 grader, och 30 på fredag. Härligt! 🙂 September har varit lite till och från med vädret och det har varit ovanligt många kyliga dagar, så jag ser fram emot lite mer värme.

Ett annat bra vårtecken är att staden vaknar till liv igen. Det kanske bara är jag, men det känns som Adelaide går lite i dvala under vintern (å andra sidan har jag samma känsla med Helsingborg med). Nu ploppar det upp en massa roliga eventförslag på saker som händer, medans det varit ganska stilla med aktiviteter under vintern. I helgen är det både en alternativ hälsomässa under två dagar, körsbärsblomningsfestival och gatufest i Glenelg (en av mina favoritstadsdelar där det finns lite shopping, bra restauranger och en fin strand). Svårt att välja, men det lutar åt mässan och kanske gatufesten också om jag hinner. Så mycket jag vill göra, så lite tid 😉

En suddig bild på torget i Glenelg från förra sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s