Världshealingsevent

För en vecka sedan var jag, Katja och en av hennes vänner på ett inspirerande event: ”Heal yourself Heal the World Convention”.

Under eventet var vi med om grupphealing, gruppmeditation och vi fick lära oss att meditera på egen hand, med Sri Avinashs hjälp. Jag blev väldigt berörd under helgen, både av kraften i grupphealingen och av honom som person. Han skämtade mycket och hade ett väldigt smittsamt skratt. Jag gillar att vi delar tron på att fred startar inom oss, och att det nås med just meditation (och healing).

Vi fick lära oss en andningsmeditation som är väldigt enkel:

  • Fokusera på att andas in och att lungorna fylls med luft
  • Andas ut och släpp ut luften ur lungorna
  • Repetera

Enkelt, va?

Gruppmeditationen var annorlunda och något jag aldrig varit med om tidigare: vi fokuserade på ett mantra som vi skulle säga högt, och som alla sa tillsammans, samtidigt:

I am peace – I am love – I am perfect health (Jag är fred – jag är kärlek – jag är perfekt hälsa)

Grupphealingen gick bland annat ut på att skicka kärlek och healing till hela världens djur, hav/sjöar/vatten m.m.

De som ville och hade tur att hinna få en nummerlapp fick även en personlig ”Darshan” av Sri Avinash. Då fick man gå upp på scenen till honom, knäböja och så la han sin hand på ens huvud. Jag ville såklart testa och det kändes både märkligt, fascinerande och häftigt. (Haha, jag kan riktigt se framför mig hur några av er funderar på om ni ska fortsätta läsa denna blogg nu ;))

Sri Avinash föddes i Vietnam och flydde undan deras kommunistregim till Australien när han var tio år. Som tjugoåring fann han kärleken till meditation och hans syfte är att hjälpa människor världen över att uppnå inre fred. Det jag tyckte var så häftigt är att han vävde in historier om en vanlig västerländsk uppväxt som australiensare, blandat med healingtekniker och en blandning av öst och väst med meditationstekniker och healing. Det här var två fina och avslappnande dagar som jag kommer bära med mig länge. Vi fick tyvärr inte ta egna bilder (och inte ha mobilerna på) men HÄR finns fina bilder från Adelaide-eventet.

En reaktion till “Världshealingsevent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s