Whole life expo – mässa

I lördags blev jag upphämtad av min vän Carla för att åka på en alternativ hälsomässa, eller Whole life expo som den kallas, på Adelaide Showground. Hon överraskade mig med ett par fina presenter: ett sommarljus från IKEA och en jättefin tygväska med aboriginmönster. Det var så kul att äntligen ses, vi har länge försökt få till att träffas men det har inte riktigt funkat tidsmässigt. Men nu så!

Vi stannade till och beundrade en vacker blomma på vägen. Det är så fint här nu när allt slår ut (även om min pollenallergiska kropp inte håller med).

Min hand ser nästan ut att vara en del av blomman, hehe

När vi gick in på själva mässan blev vi lite ställda över att det var världens liv därinne – hög musik och några som dansade magdans på en scen. Det var inte riktigt så jag föreställt mig mässan och det gav ingen lugn och harmonisk känsla direkt. Vi gick omkring och tittade i alla stånd och fick lite gratis hudvård (jag fick lära mig att jag tydligen har väldigt känslig babyhud), tittade på kristaller, böcker, smakade på näringsdrycker och ”hälsobars” och allt annat spännande (och konstigt) som fanns där.

Det bästa med dagen (förutom Carlas sällskap) var en föreläsning jag drog med henne på, om ”mindful eating”. Egentligen var inget helt nytt, men tjejen som föreläste var väldigt duktig och rolig att lyssna på, och jag fick mig en och annan ny tankeställare. Hennes fem tips till just mindful eating:

  • Är du verkligen hungrig, eller är du bara sugen? Om du äter om du inte är hungrig kommer du inte bli tillfredsställd av det du äter. Om du bara är sugen, distrahera dig själv genom att göra något annat istället, som att gå på en promenad eller prata med en vän.
  • Skapa en bra miljö som gynnar mindful eating: Ät helst vid köksbordet och inte framför TV:n eller datorn, så du verkligen kan uppskatta det du äter.
  • Undvik att bli distraherad. Stäng av TV:n, lägg undan mobilen och allt annat som kan distrahera dig när du äter. Ditt fokus ska enbart vara på det du äter och sällskapet du äter med.
  • Sakta ner och använd alla dina sinnen. Uppskatta utseendet och doften av din mat, lägg märke till konsistensen, temperaturen, ljudet (!) och smaken av din mat. Försök att äta långsamt, och sluta äta när du känner dig bekvämt mätt. Om du inte njuter av det du äter, ät något annat på tallriken istället.
  • Reflektera och upprepa. Reflektera över hur det känns att äta på detta sätt. Kanske äter du mindre, uppskattar smaken mer osv. Ta med dig dina reflektioner till nästa gång du äter.

Den andra saken som var dagens höjdpunkt var att jag hittade en jättefin kalender för nästa år. Jag tittade i den flera gånger och efter föreläsningen bestämde jag mig för att jaa, jag ville verkligen ha den. Kortmaskinen funkade inte så vi fick gå ut och hämta ut pengar (vilket alltid medför en extra avgift på kortet), och bokförläggaren som sålde kalendern gav mig 5 dollar rabatt för besväret (ca 35 kr). Väldigt snällt! 🙂 Den blir perfekt att ha uppslagen på skrivbordet så jag får en bra överblick över veckan. Det står små budskap på varje uppslag och intressanta texter inför varje månad, om bland annat vintersolståndet osv.

Jag blev lite besviken på mässan, men de här tre sakerna (föreläsningen, kalendern och Carla) vägde definitivt upp det, så det var en himla fin lördag ändå!

Kvällen avslutades med en god hemlagad middag med Joel och hans pappa som var på besök över helgen. Härlig lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s