En stor gasläcka

Under en tid har jag känt en stark och obehaglig lukt av gas här hemma då och då, främst i köket och i sovrummet, och mest om kvällarna/nätterna. (Vår spis, ugn och ett inbyggt element i vardagsrummet går på gas, vilket verkar vara vanligt i Australien och jag är inte riktigt bästis med det.) Jag har inte lyckats lokalisera lukten och varit osäker på var det kommit från och om det ens kommit från vårt hus. Men så igår ringde vi Simply Energy som är vår gas – och elleverantör, och så skulle de skicka ut någon att titta på det.

Under tiden gick jag och Katja på en timmes strandpromenad och när jag kom hem igen hade någon redan varit där och konstaterat en läcka, och stängt av gasen. Sambon ringde till någon privatfirma då inte Simply Energy löser sånt här och någon från privatfirman skulle dyka upp idag (lördag) mellan 07-13 nån gång. Varken jag eller Joel är några tidiga sångfåglar direkt och gillar sovmorgnar, men det bryr väl inte de sig om 😉 07.15 ringde någon kille om att han var på väg så det var bara att pallra sig upp.

”Gaskillen” konstaterade i alla fall en stor läcka men kunde inte helt lokalisera var den var han heller, mer än under marken… Så efter att ha hängt här i två – tre timmar och noggrant kollat, testat trycket på gasen (som visade att jävlar i det vad det läckte gas!) och så vidare blev diagnosen bland annat att de gamla rören i marken måste bytas till kopparrör. Det kommer förmodligen bli av på måndag och tills dess får vi klara oss utan spis, ugn och varmvatten (ja, och det där gaselementet då). Skönt att vi äntligen tog tag i att kolla upp det; jag gillar inte riktigt tanken på att något hemskt skulle kunnat hända (och vem vet hur nära en eventuell explosion vi varit, i värsta fall?), och bra att det är ett högprioriterat ärende som ändå kommer lösa sig fort. Det blir en saftig räkning som vi tack och lov inte behöver stå för eftersom vi hyr (och inte äger) huset. Och ser man det från den bra sidan så blir det ju trevligt med utemat/hemleverans om inte annat, och vädret visar sig från sin bästa sida, så vi behöver inte direkt frysa. Förhoppningsvis blir gasräkningarna lägre framöver också. (De har inte varit onormalt höga, konstigt nog.)

Efter allt det här åkte jag och sambon till stranden och promenerade en sväng och njöt av solen, och lunchade på svenskägda Swedish Tarts (världen är liten; det är en av mina närmsta vänner i Sverige vars faster äger det!). De har slutat med min favoriträtt (pannkakor med lax, kapris och en god sås) men alternativet var inte så dumt det heller 🙂

Rågbröd, avokadoröra, lax, fetaost och balsamico för mig
Pyttipanna med rödbetor och bröd för hans del

Nu är jag sådär groggytrött i huvudet som jag alltid blir efter flera nätters kass sömn och för tidiga mornar (igår gick jag upp kl 05 liksom, kunde inte sova, men somnade om vid sju igen). Zzz! Men det gör ju inget, det enda som blir lidande är bokskrivandet som jag hoppades jag skulle bli klar med i helgen… Vi får väl se hur bra det går 😉 Hur har din helg varit hittills? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s