Tredje veckan i Helsingborg

måndagen hade jag bokat möte på Nyföretagarcentrum. Jag träffade en trevlig kvinna som gav många bra tips på vad jag ska tänka på när jag vill starta eget, och poängterade hur viktigt det är att jag har en kund innan jag startar, så jag inte behöver dras med skulder (pga att jag behöver göra en preliminärdeklaration där jag behöver betala in skatt i förväg). Mina kunder i detta fallet är i första hand tidningar (fysiska eller online spelar ingen roll) eftersom jag vill frilansa mera, men även klienter som jag vill coacha. Skrivmässigt tänker jag mig rese- och hälsotidningar som första val men är öppen för allt – vet du något som skulle passa så får du mer än gärna höra av dig! ❤ Min stora önskan och dröm är att kunna bo både i Sverige och Australien, och jobba online för Sverige (och deltid ”på plats” i Australien).

Mötet gav en del nya tankar, och även lite ”men jaha?!”-tankar; jag trodde att jag bara kunde starta och köra igång 😉 Men hon har ju såklart rätt, i nuläget har jag ju inte ens gått ut med vad jag erbjuder… So here goes: Jag har både erfarenhet och utbildning inom journalistik och coaching, så nu ska jag bara hitta mina idealklienter 🙂

På kvällen blev det aqua yoga, ett av mina absoluta favoritpass! Det stillar min popcornhjärna på ett sätt som ingen annan träning gör.

tisdagen skulle jag egentligen träffa en brevvän från Malmö för första gången, men hon var tvungen att ställa in, så jag passade på att vila en del. Det har verkligen varit fullt ös sedan jag kom hem, och har gjort mycket mer än det jag skrivit här också, men vill inte tråka ut er, så jag berättar främst om godbitarna 😉

onsdagen kom Sandra upp från Malmö och vi åkte till Helsingör en sväng. Det blev väldigt mycket promenerande och roligt att ses igen och prata om allt som hänt sedan sist.

Grått väder, men alltid mysigt i Helsingör

torsdagen åkte jag till min fantastiska kinesiolog som flyttat sin praktik till Åstorp. Jag hade tänkt luncha med Jennie men det hanns inte med, eftersom jag var tvungen att åka till IKEA på vägen tillbaka och köpa en duschstång till ett duschdraperi då det gamla gått sönder (hos mina föräldrar). Pratade med världens roligaste IKEA-personal, som berättade en liten personlig berättelse med glimten i ögat, om hur illa det kan gå om man trillar ur ett badkar 😛

På kvällen blev det Zushi med Pamela och intressant prat om aktier, sparande och allt sånt där viktigt 😀

fredagen fikade jag med en förre detta kollega, och på kvällen blev det premiärbesök för mig både på Pitchers och Pinchos i den nya Söderhallen (på Söder, hehe) med Jennie, Mackan, Linda och några till. Denna Pinchos är sååå mycket bättre än den på Bruksgatan, och kändes mycket större. Hummersoppan är heeelt amazing! Ännu en sak att lägga till på ”saker jag kommer sakna när jag är i Australien” – listan 😉 Tycker de har så mycket fina och roliga detaljer i inredningen på Pinchos!

lördagen kom Hanna från Varberg och vi drog direkt till Helsingör (efter att först ha lämnat väskorna på hotellet). Perfekt att de nya färjorna firade ettårsjubileum så vi kunde få gratis båtbiljetter 😉 Det blev en massa promenerande, prat och ännu mer god mat, för efter Helsingör blev det sushi på Sunshine sushi för min del, och på kvällen åt vi på Pinchos 😊 Jag fick inte ett lika bra intryck denna kväll dock eftersom de inte följde min förfrågan om att inte ha lök på langosen (eftersom jag är överkänslig mot lök)… det funkade ju att ta bort den utan att jag blev dålig, men ändå. Dessutom var det lite ont om bestick både på borden och i bestickställen, men vi var glada i alla fall eftersom vi inte hade bokat och ändå fick plats.

Vi unnade oss alltså en hotellnatt på Clarion Hotel, så på söndagen blev det en god hotellfrukost. Det är första gången jag bor på hotell i min egen stad, mycket trevligt!

Vi var mer ledsna över att säga hejdå på söndagseftermiddagen än det ser ut…

Sjalen jag har på mig fick jag av Hanna en gång, och den är så himla bra (och fin)! Jag frös som en tok på hotellet och den funkade toppen som en extra tröja/täcke.

Efter frukosten hängde vi på bibliotekets café en stund och pysslade lite med vår gemensamma hobby, pratade och jag drack te. När Hanna tagit tåget hem åkte jag och dansade 😉 Bra avslutning på en bra vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s