Stockholm dag 1-2

måndagsmorgonen (den fjärde veckan) tog jag tåget till Stockholm. Resan gick bra och när jag kom fram träffade jag en annan Hanna (för första gången!) och vi gick och åt – gissa vad? 😉 – sushi på Sushi Yama. Jag tycker egentligen inte deras sushi är den bästa, men den funkar (och misosoppan är god). (Tro mig, jag har blivit värsta sushigourmeten under min tid i Australien ;))

Efter den mycket trevliga eftermiddagslunchdejten åkte jag till Farsta, där jag träffade Kikki och hennes två äldsta döttrar för lite mathandling på ICA innan vi åkte hem till dem. Jag hade turen att kunna låna deras övernattningslägenhet under veckan i Stockholm, helt perfekt! Så efter att Kikki fixat mat, och jag bekantat mig mer med hennes sambo och yngsta dotter fixade vi i ordning övernattningslägenheten och jag fick lite egentid med Kikki. Jag fick så fina presenter, blev verkligen rörd! TACK! ❤

Övernattningslägenheten låg i anslutning till tvättstugan, så det var sköna 28.5 grader varmt… (Lite skillnad på inomhustemperaturen under en svensk och australiensisk vinter, haha.) Jag var tvungen att ha fönstret öppet då och då, och var tacksam över att det var kallt ute så det blev lite svalare i rummet. Det fanns kyl, dusch, toa, en bäddsoffa, en spis, mikro och ett bord med fyra stolar där – allt jag behövde med andra ord 🙂

Jag fick välja lakan själv, söta va 😉

tisdagen blev jag bjuden på lunch av Jenny i Handen. Har känt mig väldigt bortskämd denna vecka ❤ Hon ville prova ett café som hon inte testat förut och det var ett trevligt ställe (har dock glömt vad det hette?). Kul att ses igen! Efter det åkte jag en timme i en helt annan riktning, till en av mina tidigare hemtrakter och fick en konstig känsla av att jag fortfarande bodde kvar i Hässelby strand. Sist jag var i Stockholm kände jag att jag är klar med att bo där, men nu kände jag att jag absolut kan tänka mig att bo där igen. Lustigt det där.

Jag blev bjuden på jättegod middag (bortskämd som sagt ❤ ) av Anna-Maria. Vi drack ett av mina favoritvin till, och tiden gick alldeles för fort. Det var mysigt att återse henne och hennes fina lägenhet igen, nu med en hel massa fler konstverk hon målat sedan sist jag var där. Hon har ställt ut sin konst i bland annat Paris, Göteborg och Stockholm, och fått förfrågningar från New York om att ställa ut där också. Wow! 🙂

Efter en trevlig kväll åkte jag tillbaka ”hem” igen. Jag har ganska kasst lokalsinne vanligtvis men hade tagit bilder (i förebyggande syfte 😉 ) på skylten på gatan där jag bodde ifall jag skulle glömma bort det, och det fick mig nog att minnas och hitta bättre, för jag gick inte fel en enda gång. Helt gratis tips från coachen ifall du också har problem med lokalsinnet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s