Yabarra – Dreaming in light

Nu under Fringefestivalen anordnas en del spännande event runt omkring i stan. Det jag allra helst velat se är ”Yabarra – Dreaming in light” som finns på Tandanya, ett galleri med vacker aboriginkonst här i stan. (Jag och Joel hade förresten vår första dejt på just Tandanya :)) Så, i onsdags drog jag med mig Katja dit . Wow så bra det var! Det är förmodligen främst riktat till barn, men ääh… Jag var minst lika road som de var 😀

”Dreamtime” (drömtid) inom aboriginkulturen är som en del av skapelseberättelsen, då drömvarelser gick runt på jorden och skapade växter, djur osv med hjälp av sång. Utställningen baserades alltså på det, med hjälp av ljud-, rök- och ljuseffekter.

(Fotograf: Katja)
(Fotograf: Katja)
(Fotograf: Katja)

(Det är lite svårt att höra på vissa videor, på andra är ljudet lite för högt… Sorry 😛 )

Min favorit:

Häftigt, va? Gillar du också sånt här? 🙂

4 reaktioner till “Yabarra – Dreaming in light

  1. Wow så coola bilder! Även fast det inte har att göra med det så får det mig att tänka på en del fester jag varit på i mitt liv och en del festivaler jag alltid drömt om att få uppleva. Ljuset i bilderna alltså får mig att tänka på det 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s