Polisutdrag till visumansökan

Jag och Joel ansökte om partnervisum för 14 månader sedan (15 januari 2019 för att vara exakt) och det är en himla massa dokument som måste skickas in (eller ja, laddas upp eftersom det görs elektroniskt), både direkt vid ansökan och under tiden ansökan bearbetas.

Ansökningstiden har förlängts med några månader varje gång jag kikat in på immigrationssidan, och idag stod det att väntetiden är 24 – 31 månader. (Jag tror den låg på 18-26 månader när vi ansökte.) En sak jag kan ha varit lite för snabb med att göra när vi ansökte var att genomgå en hälsoundersökning. Jag tror att resultatet bara är giltigt ungefär ett år, vilket innebär en risk att jag måste göra om den igen. Jag blev så stressad av att det stod att jag var tvungen att genomgå den varje gång jag loggade in på mitt ”immi-konto”, så jag bestämde mig för att göra den ändå. Håll tummarna för att jag inte behöver om den och inte behöver berätta för er om att det är lätt att vara efterklok 😛 Den kostade drygt 3500 kr…

Idag har vi äntligen tagit tag i en grej som vi förhoppningsvis inte är för tidiga med; utdrag ur polisregistret härifrån Australien. Vi har även skickat efter ett utdrag från den svenska polisen i Joels namn (jag var lite väl snabb med att fixa en i mitt namn förra året också, så vem vet, jag kanske måste skicka efter en ny framöver?). Det var tack och lov billigare än jag förväntat mig: ca $42 per utdrag från Australian Federal Police (ca 260-265 kr) och 225 kr + porto från den svenska polisen. Det känns såå skönt att äntligen ha tagit tag i det! Nu är det ”bara” ett enormt chattdokument + lite bilder kvar att ladda upp. (Chattdokumentet är ett av bevisen på vår kontakt när vi varit ifrån varann – vi var ifrån varann i mer än ett år under en period och det blev myyyycket chattande då, hehe. Tro mig när jag säger att det tar en halv evighet att gå igenom…).

En gammal favoritbild från julen 2013. Vi firade med Joels släkt i Port Augusta, och vi ser oförskämt svala ut med tanke på att det var 50 grader varmt den julen (!!!).

Jag kommer skriva ihop en partnervisumguide framöver som jag självklart kommer dela med mig lite av här med när den är klar. 🙂

Har du någon erfarenhet av att söka partnervisum/sambovisum eller liknande, och var?

En reaktion till “Polisutdrag till visumansökan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s