Ny säsong av Masterchef Australia

Efter årets tråkiga nyhet om att Masterchef Australia-trion inte skulle fortsätta (det inlägget har fått väldigt många visningar, jättekul!) funderade jag på att bojkotta det i år. Men vem försökte jag lura egentligen, för nu sitter jag ändå klistrad vid TV:n varje söndag – torsdag klockan 19.30 varje kväll 😉

Årets upplägg är lite annorlunda än tidigare år, och jag är lite tveksam till om jag ska berätta om det eller låta det bli en överraskning för er som kommer få se det på svensk TV nästa år. Vad tycker du?

… ÄÄÄÄÄH! Klart jag berättar! 😉 Vill du inte veta så skippa att läsa under bilderna – viss spoilervarning!

Bilden ovan visar årets domare (från vänster): Andy Allen (en tidigare Masterchef-vinnare), Melissa Leong (matkritiker och matjournalist) och Jock Zinfrillo (kock baserad i Adelaide). De har onekligen stora skor att fylla och de har såklart inte samma pondus som de tidigare domarna Matt, George och Gary, men Jock känns väldigt lovande (och har en underbar skotsk dialekt), och Melissa är väldigt gullig.

Så, denna säsong är annorlunda än tidigare och har fokuset ”Back to win”. Det innebär att det inte är någon vanlig tävling/uttagning i början, för nu är det deltagare som redan varit med i tidigare säsonger av Masterchef som är med och tävlar. Det är en hel del som jag inte känner igen alls, och roligt nog även en del av mina favoriter.

Vi är inne på tredje veckan nu, och tja… Första veckan var riktigt riktigt bra! Då var det en hemlig gäst som var med och alltså WOW säger jag bara! Den personen kommer jag inte avslöja 😉 och inte vilka deltagarna är heller, mer än att en av dem är en väldigt känd kock som har sin business i Adelaide 🙂 (Det är inte Jock då, uppenbarligen, haha.) Andra veckan var också bra men jag tycker att den här tredje veckan är lite sådär. Det märks att det är ett annorlunda upplägg nu, med lite andra tävlingar och utmaningar, och även om det är kul så nja – säsongen började starkt, men nu känns det lite svajigt tycker jag… Jag saknar några av delmomenten från tidigare säsonger. Jag har dessutom insett att jag verkligen inte gillar ”grupputmaningarna” där de lagar mat till en massa gäster. Boooring. Det gör de en gång i veckan. Förhoppningsvis blir det lite roligare framöver igen. Än så länge är alla mina favoriter kvar, och jag har även fått två nya favoriter 🙂

Jag minns tillbaka till ”lunchdejten” med Matt Preston och min intervju med honom nu när jag saknar honom i rutan, det är en sån där grej som jag nog alltid kommer minnas 😀

Tittar du på Masterchef Australia? Vem vore dina drömdomare att ha med?

9 kommentarer på “Ny säsong av Masterchef Australia

 1. Kommer ha svårt för utbyte av domare. Mina 3 favoriter försvinner och ärligt talat har jag aldrig hört talas om de nya 3 nu i säsong 12
  Så tråkigt och inte prio ett på min tv längre tyvärr

  Gilla

  • De har sina bra sidor, jag gillar tjejen 🙂 Men saknar också de vanliga domarna. Tur i oturen att det ändå blev en helt okej säsong med bra deltagare 🙂

   Gilla

 2. Hej,
  Jag har titta på två av programmen. Jag tycker att domarna är väldigt trevliga och skapar en mycket positiv atmosfär. Men, nu undrar jag om man kan hitta deltagarnas recept någonstans?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: