I min lilla skrivarbubbla

Haha, jag känner mig nästan lite lurad. Jag trodde nog att när jag skrivit klart mitt första utkast på min bok så skulle det bara vara lektörsläsningen kvar, och så en del ändringar utifrån hennes förslag, och sedan så skulle jag vara klar på riktigt. Men alltså njaaa… Jag hittade nyligen en klockren artikel om Sju tillfällen när du är färdig med din bok som fick mig att inse att jag är på steg två nu och har nog minst fem eller sex steg kvar innan jag faktiskt är klar på ”riktigt”…

Jag har skrivit mycket den senaste tiden. Jag skrev ut mitt bokmanus för ett tag sedan och har gått igenom det så noggrant jag kunnat, på jakt efter stavfel, syftningsfel och för att se att historien hänger ihop osv. Det tog mycket längre tid än jag trodde. Sedan har jag ändrat lite, flyttat om kapitel och skrivit till ännu mer. Mitt mål var på 60 000 ord, nu är jag uppe i över 77 000 ord och det lär nog bli mer innan jag är nöjd… Känns rätt bra ändå, att ha skrivit så pass mycket mer än mitt ursprungliga mål. Nu har jag skickat boken till en tjej som läst den tidigare, två nya testläsare och till Gilly (lektören), och såklart kommit på grejer som jag missat att lägga till i boken… Det kommer bli en låååång process innan jag faktiskt är klar och har en färdig bok i min hand. Min hjärna har varit väldigt trött sedan jag skickade iväg den i söndags, inte minst eftersom jag hade en deadline på en artikel då också (om covid-19 i Australien). Men nu tar jag en paus från skrivandet ett par veckor (förutom bloggandet förhoppningsvis, jag ska försöka styra upp några nya inlägg snart). Det ska bli väldigt spännande (och nervöst) att få feedback på boken 😀

Nu ska jag testläsa ett antal böcker som blivit lite liggande under min egen skrivprocess. Skönt att läsa någon annans texter som omväxling 🙂

Fotograf: Markus Spiske 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s