En kreativ boost

Ibland älskar jag min hjärna! Den sprutar ut kreativa idéer och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna göra verklighet av alla, haha. Något jag lärt mig på sistone är att agera på de bästa idéerna som dyker upp direkt, innan de hamnar i den delen av hjärnan som gör att jag tvivlar på om det är en bra idé eller inte. Jag agerar inte på alla idéer dock, men i helgen fick jag till mig två nya bokprojekt som jag genast tagit tag i. Vi får se hur det går, men åh så spännande det känns! Ibland tar det lite tid innan mina idéer landar ”rätt” (som med min första bok som behövde några år för att ”mogna”) och ibland går det jättefort.

Jag har läst några enstaka texter nyligen om ifall det verkligen är okej att vara kreativ under rådande omständigheter (pandemin) eller inte. Det är längesedan jag känt mig såhär kreativ som jag gjort det senaste året, och det har ärligt talat inget med pandemin att göra. Eller – en av idéerna har faktiskt ”inspirerats” av det… Men det har nog mer att göra med att jag är i ett flow av skapande, som triggar fler idéer som leder till mer skapande. Att jag inte har ett jobb att gå till om dagarna (det hade jag inte innan pandemin heller) gör att jag har tid att ta det lugnt, slappna av och göra sådant som inspirerar mig mellan jobbsökandet. Då föds mina idéer och jag gör verklighet av det jag kan och hinner med. Mitt liv hemma i Sverige är mycket mer socialt än i Adelaide, och även fast jag verkligen saknar att vara social så tror jag att det är ”balansen” mellan socialt och inte lika socialt som gör att kreativiteten kan flöda mycket mer när jag är här, när jag får tid att landa i mina drömmar på ett annat sätt.

Inte minst så får jag kreativ energi av likasinnade. Jag är SÅ tacksam över att jag hittat flera författar”kollegor”! Vi ger varandra konstruktiv feedback på det vi skriver, så det kan bli ännu bättre. Det ger mig en så himla härlig energi och ännu mer skaparglädje. All den här skaparglädjen får mig att känna att jag närmar mig min entreprenörsdröm mer och mer och jag älskar det 😀

Fotograf: Dragos Gontariu

Vissa dagar är det dock som att all energi är borta. Då känns allt deppigt, jag saknar min familj och vänner i Sverige (och att resa) som fasen, jag blir ledsen över att pandemin gör att jag inte kan vara social med mina vänner och Joels familj här i Adelaide heller och då vill jag bara gömma mig under täcket och äta chips. Och det är också okej. Det är okej att känna vad man nu känner, även fast det ibland kan vara skitjobbigt mitt i stunden. Ibland måste vi påminna oss om det.

Vad tänker du om det här? Hur är din kreativitet, nu och annars? Hur mår du just nu? ❤

2 reaktioner till “En kreativ boost

  1. Bra inspiration till mig med. Jag har börjat läsa böcker som ger mig mer insikt om livet. Jag får hjälp med coach att ändra kosten och börjar om 2 veckor på riktigt. Jag blir en ny människa !!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s