Älskade bibliotek

Idag var jag äntligen på det vanliga biblioteket i stan igen! De har dock stängt huvudingången så det var lite rörigt att hitta den nya ingången, speciellt med mitt fantastiska lokalsinne… 😉 Men till slut gick det!

Det får bara vara 20 personer på plats samtidigt på bibliotek just nu, så jag fick vänta tio minuter eller så innan jag fick gå in. Först var jag dock tvungen att uppge mitt namn och telefonnummer. Antar att det är för att de måste ha koll på ifall någon blir sjuk så de kan spåra andra som varit på samma plats. Det finns förresten en covid-19-app man kan ladda ner, men med tanke på att det inte tillkommit ett enda nytt fall i hela landet sedan gårdagen (och South Australia har inte haft speciellt många fall den här tiden jämfört med andra stater och länder), så jag känner inget behov av den. Läste nåt om att det finns en liknande app i Sverige med, har du den?

Här stod jag och tio personer till och köade innan vi fick komma in

”Please queue here. Please maintain 1,5 metre distancing”

Hur som helst. Jag lämnade tillbaka några filmer och böcker på ett annat bibliotek förra veckan (på Hutt library strax utanför stan) men så fick jag en påminnelse om att det jag lämnat inte hade lämnats… Jag blev lite fundersam (och det känns ju onödigt att behöva böta för nåt jag lämnat tillbaka i god tid), och tydligen är det så att de har böckerna m.m. i karantän i några dagar innan de registreras som återlämnade.

Det kändes SÅ märkligt att det var så tyst på biblioteket. Det är egentligen skönt i vanliga fall, men annars brukar det alltid vara ganska mycket folk där, och folk som sitter och snackar, har föreläsningar osv…

Lång historia där, sorry 😉 Jag skulle i alla fall bara låna fyra böcker som jag reserverat, men så hittade jag tre böcker till som verkade jättebra, så nu sitter jag här med 18 låneböcker… Lite tidsoptimist, javisst, haha. Den som jag fastnade allra mest för idag var denna:

The Digital Nomad Handbook” av Lonely Planet

Så nu vet ni var ni hittar mig… är det inte vid datorn där jag jobbar (och kaaaanske slösurfar lite för mycket ibland) så är det i en skön fåtölj med en stor hög böcker. Välkommen till mitt otroligt spännande liv 😉 Hihi! Vad läser du nu?

3 reaktioner till “Älskade bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s