fåglar på besök

Jag älskar att titta på utsikten från mitt kontor/pysselrum. Det är väldigt mycket djuraktivitet i trädgården (främst fåglar förvisso). Nu när mandelträdet blommat under vintern har det varit jättemånga ”lorikeets” på besök. De låter hemskt men de är sååå vackra!

Sorry för den dåliga kvalitén på videon:

En dag kom en annan fågel på besök. Har aldrig sett en sådan här, de håller tydligen mest till i Adelaide Hills några mil bort.

Bilden nedan är lite för oskarp, sorry, men visst ser det ut som den har ansiktsmask på från sidan?

En lustig grej som börjat hända på sistone (faktiskt efter att min brevvän gick bort) är att en ”vanlig” fågel brukar sitta på fönsterblecket. Jag har aldrig sett det tidigare och det händer oftast när min lila gardin är fördragen. Den kanske tror att det är mat eller nåt? Joel räddade en sån här fågelunge för något år sedan och sedan dess hänger den här väldigt mycket. Jag vet inte om det är exakt samma men Joel tror det ❤

(Stäng av ljudet innan du kollar på denna)

Nu ska jag nog sätta mig med en bok i solen. Det ska vara fint väder hela veckan… våren kanske äntligen hittat hit? ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s