MAT MAT MAT

Jag är så förvånad över hur bra det gått förra veckan! Det är som ett stort, nytt och fascinerande (och bitvis frustrerande och svårt) experiment. Jag har tillbringat enormt många timmar i köket (och fått en liten ”jobbrelaterad” skada, så nu har jag plåster på fingret) och jag har ätit grejer denna vecka som jag aldrig trodde jag skulle äta, som pumpasoppa med lök och äpple (har ju undvikit lök i flera år och är allergisk mot äpple, men det gick hur bra som helst), wok med honungstofu (riktigt äckligt faktiskt) och dadelbollar (som jag aldrig trodde jag skulle gilla men som har blivit mitt nya favoritsnacks!).

Jag hade en hemsk huvudvärk de tre första dagarna, som jag antar beror på koffeinavgiftning. Jag har dessvärre en förkärlek för Pepsi Max och sockerfria energidrycker, men denna veckan har jag bara druckit vatten utöver lite kombucha och ett glas vegetarisk juice varje dag. Det har gått lättare än jag trott, mycket tack vare att jag har alla recept och en tydlig matplan för hela veckan så jag har kunnat planera.

I helgen hälsade Joels två yngsta systerdöttrar på. Det blev pizza för dem i lördags, och en vegetarisk salad med quinoa för mig. Jag är inte ens sugen på pizza (däremot suktar jag efter vanligt bröd och bahn mi!), men så är pizzan här generellt inte alls lika god som i Sverige heller…

Såhär ser min mathandling ut nu för tiden 😉

Det här känns riktigt bra och är förhoppningsvis starten på en mer långvarig kostförändring. Sushi kommer jag däremot aldrig kunna låta bli helt 😉

Igår köpte jag allt som behövdes till denna veckas matlagning, idag har jag köpt en brödform och har precis bakat ett zucchini- och chiafröbröd. En hel kyckling är i ugnen som ska ätas med pumpa, sötpotatis och andra goda grönsaker. Vem är jag ens? 😛 Joel har sagt flera gånger att jag förändrats och till och med vågen visar nästan 2 kg ner efter denna första vecka. Den här sortens förändring är verkligen välkommen!

Lite otydlig bild, men förvånande gott bröd!

Dessutom är Masterchef Australia-favoriterna Matt Preston och Gary Mehigan med fransmannen Manu Feildel (som är känd för ett annat matlagningsprogram här) nu domare för ett helt nytt tv-program, ”Plate of Origin”, där två personer representerar varsitt land och tävlar mot varandra i matlagning typisk för det landet. Det började igår, med två kinesiska tjejer som mötte två aussiekillar. Kinesisk matlagning vs australiensisk alltså. Det verkar vara ett roligt program, kanske kan få ännu mer matinspiration därifrån 🙂

En annan förändring som däremot inte är speciellt välkommen eller rolig är att Joels pappa ska sälja huset vi hyr. Han har köpt en lägenhet som vi ska få hyra, men jag hade mycket mycket hellre velat bo kvar här. Älskar mitt kontor, trädgården, att bo i hus… ❤ Det kanske låter dramatiskt men det känns ganska heartbreaking. Dessutom har allt gått så himla fort och om mindre än en månad flyttar vi från hus till lägenhet…

Anyway, har du testat på någon detox någon gång och hur var det?

En reaktion till “MAT MAT MAT

  1. Spännande med maten! Jag önskar att jag också hittade inspirationen till att laga mer mat och få in mer nyttigheter.

    Tråkigt med huset när ni trivts så bra men hoppas lägenheten också blir bra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s