Detox-resultat

Jag överlevde detoxen och det gick faktiskt mycket bättre än förväntat, i alla fall med tanke på att jag faktiskt höll mig till schemat. Eller ja, jag fuskade faktiskt en gång, i slutet, med sushi 😛 Det blev tre kilo mindre på vågen och flera centimeter mindre runt magen. Ingen dum kickstart ändå, även fast jag trott att det skulle försvinna lite mer på vågen. Nu ska jag fortsätta lite på samma spår men lite mer chill: fortfarande mjölk – och glutenfritt med paleo – och antiinflammatorisk mat, och träna i alla fall tre gånger i veckan. Jag har fått ett nytt matschema och tydligen får jag ha en fuskmåltid i veckan… Yay! (Kul att jag genast tänker på sushi då, haha.)

Jag tror att det som funkar för mig är att äta ofta men mindre mål (två mellanmål och tre vanliga mål), istället för att äta utefter ett ”fastemönster” eller att äta sällan, som jag gjort under en tid. Det krävs dock mycket planering och jag är inte så road att stå i köket varje dag, men jag får fasen göra det ändå. 😛 Det underlättar enormt med recepten och matplanen från sköldkörtelkliniken och med extra inspiration från Swedish Paleo, som har både paleo – och AIP (autoimmun kost)-matscheman för sex veckor vardera. Jag ska köra det här i just sex veckor till innan det blir en ny uppföljning med sköldkörtelkliniken, och förhoppningsvis fortsätter de bra resultaten 🙂 Jag märker så många andra trevliga bra bieffekter på denna typ av kost, som mer energi, lenare hud (!), magen mår bättre och jag ser bättre och är inte lika grusig i ögonen på morgonen och kvällen. Inte dumt! 🙂 Nu ska jag även köpa en juicepress så det blir lättare att göra juicer, istället för att använda en mixer och sedan hälla över juicen i en apelsinpress, som jag gjort nu. Aningens krångligare och mindre hållbart i längden. 😛

Men alltså, jag är faktiskt lite förvånad över mig själv. Förra veckan tog jag en fika med en ny vän på ett hälsocafé, och vi tog en varsin grön juice (med avokado, spenat och annat i). Alltså, ni som känner mig är säkert lika överraskade som jag över det här 😛 Jag har aldrig gillat gröna jucier tidigare. Skönt att bevisa att jag själv har fel ibland 🙂

Har du nån erfarenhet av Paleo eller AIP? Tipsa gärna om nåt gott mellanmål eller god middag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s