Lockdown dag 2

Snabba förändringar även denna dag, men till det bättre! Men först, lite tankar från dagen innan vi fick reda på det:

Det är intressant hur snabbt ”tråkiga” sysslor kan bli något jag plötsligt väldigt gärna vill göra – som att tvätta, eftersom det innebär att jag faktiskt kan gå ut 😛 Vi delar numera tvättstuga med grannarna och det kostar fyra dollar per maskin (ca 25 kr), men det får plats väldigt mycket i maskinerna. Så, idag har vi tvättat och fått lite sol på oss när vi hängt upp kläderna. Spännande, eller hur? 😉 Dock är tvättmaskinerna inget vidare här och det var damm (!) och tvättmedel på flera av mina kläder… Nästa gång åker vi förmodligen till en tvättomat istället. Supertråkig info, men livet i lockdown liksom… 😉

Annat jag roar mig med just nu:

  • ”Down to Earth” med självaste Zac Efron på Netflix (se!!)
  • Längtar efter nya avsnitt av den väldigt spännande turkiska serien ”Modern och dottern” på SVT Play. Första säsongen består tydligen av 129 avsnitt (!) och det släpps ungefär ett om dagen (på vardagar)
  • Raderat 57 skräppostkommentarer här på bloggen
  • Jobbat vidare på onlinekursen, om än i lite för sakta tempo
  • Mediterat

Jag såg att en kompis lagt ut en filmsnutt om hur tomt och ödsligt det såg ut i Adelaide under gårdagen. Kika HÄR för att se.

Ja, och så mitt i allt det här så berättar Joel att lockdownen kommer förkortas. Från och med idag är det tydligen okej att gå ut och gå och att träna utomhus ändå, i hela två timmar om dagen (lite random gräns ändå?) och att vår sexdagars lockdown ska ändras till tre dagar istället. Tror aldrig jag varit så glad över att ha haft fel! Jag var så säker på att det skulle förlängas. HÄR kan du läsa om det på svenska. Det finns dock lite faktafel i texten: det var inte alls förra veckan vi var i lockdown, det är ju just nu, och det är inte heller obligatoriskt med munskydd (men det uppmuntras till att användas, vilket också är en snabb förändring från tidigare restriktioner). Jäkligt dumt av den där pizzeriakillen att ljuga, men blir lite mörkrädd när jag läser vissa av de otroligt elaka kommentarerna riktade mot honom och hans familj i sociala medier…

Hur som helst, förutom det jag redan skrivit om har jag även tränat body combat i en halvtimme här hemma, och så har vi gått på en strandpromenad, såklart med gott om avstånd till de få andra som också var där. Så länge varade den ”husarresten” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s