Serier jag gillar just nu

Jag är inne i en rolig period med serier, för det finns sååå mycket bra ute just nu! Här kommer en lista med sådant jag tittar på nu eller har tittat på nyligen:

Dexter – New Blood”: Yay, vår älskade seriemördare Dexter är tillbaka! Det är ungefär tio år senare, Dexter har skapat sig en ny identitet och flyttat ut på vischan – men så händer något som triggar gamla (seriemördar-)mönster att riskera att upprepas igen. Oops! Jättebra säsong!

Why women kill”: Hehe, märks det att vi är ett tema på spåren här? Jag trodde att denna serie handlade om galna seriemördare men mer i dokumentärform och att det inte var för mig. Så fel jag hade! Det är en fantastisk serie där första säsongen utspelar sig under tre årtionden – 60-talet, 80-talet och 2019. Den gemensamma nämnaren är tre unga par som alla bor i samma hus, men under olika år då. Den andra säsongen fokuserar på samma person hela tiden, och samma år. Serien är fylld av vackra kläder, coola bilar och grymma skådisar – och ja, kanske lite mord också. Se!

Sex and the city – And just like that”: Åh, en ny Sex and the City-säsong! Nu har Carrie, Miranda och Charlotte blivit äldre, men minst lika vackra som tidigare. Första avsnittet överraskade mig rejält och det ska bli spännande att se fortsättningen.

The sex lives of college girls”: En av mina bästa vänner har tjatat på mig om att jag måste se den här serien och av namnet att döma trodde jag det var något helt annat, men återigen hade jag väldigt fel, och tur var väl det. Det här är också en fantastisk serie som följer fyra tjejer under deras första tid på college, med allt vad det innebär. Väldigt rolig och bra serie!

Riverdale”: Sjätte säsongen är lite annorlunda, för nu är vi plötsligt i ”Rivervale” där det händer en hel massa konstigheter med övernaturlig touch. Spännande twist, men jag tror att jag börjat tröttna litegrann.

Bonusfamiljen”: Tror inte att många har missat denna serie, men den handlar om en stor bonusfamilj och alla inblandade. Jag gillar verkligen några karaktärer, och några gör mig helt galen, haha. Bra serie med drama, kärlek, familjekonflikter och relevanta samhällsproblem.

Love life”: Första säsongen handlar om Darby som längtar efter att träffa någon, och allt som hör till när man dejtar. Andra säsongen handlar också om relationsdrama och kärlek, men med en annan huvudkaraktär i fokus, Marcus. Helt okej serie. Jag gillar Anna Kendricks som spelar Darby.

”Alone Sweden” eller ”Ensam i vildmarken” är den svenska versionen av ”Alone”, där åtta svenskar försöker överleva på egen hand i Norges vackra vildmark. Joel älskar ”Alone” och jag tycker att den är helt okej. Extra kul att se den på svenska!

The white lotus”: Här får vi följa ett gäng rika människor som bor på en lyxresort under en vecka. Så märklig men bra serie, haha.

Foto: Rachel Clair/Pexels

Så, vad kan vi dra för slutsatser av dessa serier? Jo, att  serier om seriemördare, dejting, drama och en liten touch av övernaturlighet går hem hos mig, haha. Gillar du också någon av dessa serier? Vad tittar du på just nu?

En reaktion till “Serier jag gillar just nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s