NĂ„gra tankar om kriget đŸ’”

Krig i Europa. Igen. Barn som gömmer sig i kÀllare. Pappor som kanske aldrig kommer hem igen, för att de mÄste försvara sitt land. MÀnniskor som flyr för sina liv.

Jag tror att vi kan enas om att det Àr helt fruktansvÀrt, hjÀrtekrossande och vÀldigt skrÀmmande.

I mÄnga av de internationella grupperna jag Àr med i pÄ Facebook skriver flera livrÀdda ukrainare om att de inte vet hur de ska ta sig dÀrifrÄn. MÄnga andra erbjuder skydd och en plats att fly till, bland annat i Polen.

Jag kan inte ens förestÀlla mig vilket trauma det Àr för alla utsatta och vilka djupa sÄr som sÀkert rivs upp bland de som flytt frÄn krig tidigare.

Jag vill sÄ gÀrna tro att allt kommer bli bra. Att alla krig tar slut. Att inga fler dör. Men det kÀnns jÀkligt osÀkert nÀr en maktgalen man har tillgÄng till kÀrnvapen. Kommer det sluta med Ukraina? Eller Àr mÄlet ett nytt Sovjetunionen? Hela Europa? Vad vÀntar? Vill vi veta? GÄr det att stoppa?

Dystra tankar denna dag. Solen skiner medan regnet faller till marken och Ă„skan dundrar i fjĂ€rran. Orden rĂ€cker inte till, och jag vet alldeles för lite om den hĂ€r konflikten för att uttala mig egentligen. Men jag hoppas Ă€ndĂ„ att hoppet, kĂ€rleken, ljuset och freden kommer segra, och att alla snart befinner sig i trygghet… och att Putin slutar med sina dumheter omedelbart.

PS Jag kom att tÀnka pÄ detta inlÀgg jag skrev 2019 nÀr jag lyssnade pÄ en munk om att heala vÀrlden. Kanske dags att prova det igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s