Oväntat möte på stranden

Halloj bloggen! Det är jag igen! 😉

Jag har en lång lista på saker jag vill blogga om, så jag ska bara se till att hitta tid att skriva också 😊

Det hände en cool sak för några veckor sedan som jag vill dela med mig av. Jag och Joel älskar att gå på strandpromenader och gör det vanligtvis flera gånger i veckan. Så, för några veckor sedan åkte vi en sväng till stranden för att njuta av det fina vädret och gå på en promenad. Den här gången blev lite annorlunda än annars…

Vi gick ner på stranden och lite längre bort såg vi en fiskare och en stor pelikan. Det finns ett ställe i närheten där fiskare brukar sitta och meta och där brukar det hänga lite pelikaner ibland, men jag har aldrig sett någon pelikan nere på stranden. (Hur coolt är det inte att vi kan se pelikaner här för övrigt!)

Vi kom närmare och i ögonvrån såg jag att fiskaren höll i något stort. Jag tänkte att han fångat en riktigt stor fisk och funderade inte mer på det, för jag var så fascinerad av pelikanen som stod där helt lugnt (och förmodligen hoppades på att få lite fisk han med). Vi kom närmare och fiskaren bad oss om hjälp, och plötsligt såg jag att det inte alls var en fisk, det var en albatross som fastnat i hans fiskelina och i en fiskekrok (!). Fiskaren hade fått napp men så stal albatrossen fisken och fastnade själv på kroken istället. Joel hjälpte till att plocka bort kroken men linan satt så pass insnurrad i albatrossens vinge att det var svårt att få loss den; dessutom hade en del av linan fastnat i en knut som tycktes omöjlig att få upp. Jag provade jag med. Albatrossen var helt lugn, tack och lov… och till slut lyckades vi få bort fiskelinan och albatrossen var fri att flyga iväg igen. Pelikanen stod bredvid och tittade på i godan ro.

Det lustiga var att jag tidigare samma dag tänkte att jag vill komma ut i naturen mer och verkligen njuta av det naturen har att erbjuda. Det blev verkligen en närkontakt med naturen redan några timmar senare, hahaha. Livet down under upphör aldrig att överraska 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s