Utflykt till Cedars House i Hahndorf

Det händer mycket nu! För ett par veckor sedan hängde jag med på en himla fin utflykt till The Cedars i den mysiga lilla tyska byn Hahndorf med ett härligt gäng Swea-kvinnor.

Vad är The Cedars kan man ju fråga sig. Jo, den talangfulla konstnären Hans Heysen (som föddes i Tyskland men kom till Australien som åttaåring, om jag inte minns fel) flyttade till Cedarshuset/The Cedars med sin fru 1912 och de fick åtta barn ihop (!). Huset har bevarats som det var då (tyvärr fick vi inte ta bilder där inne) och det var som att besöka en annan tid.


Utanför The Cedars-huset

Wow vilket avtryck huset, tavlorna och den vackra naturen runt mig lämnade. Det är lätt att se varifrån han fick sin inspiration till att måla, inte minst från vackra Flinders Ranges. Är det inte coolt hur någon som jag inte ens visste fanns för några veckor sedan kan väcka så mycket tankar och känslor, dessutom ganska djupa och existentiella sådana 🖼🎨

Efter att ha kikat runt i huset och på tavlorna, hängt i målarstudion en stund (där det gick bra att ta bilder) och gått en promenad blev det god picknick och supergod morotstårta 😄 En söndagsutflykt helt i min smak!


Studion där han målade sina tavlor


Utsikt uppe från berget


Naturen däromkring


Picknick!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s