Om mig

Hej! Så kul att du hittat hit!

Jag är Tina från Helsingborg. Jag bor med min aussie-sambo Joel i Adelaide i södra Australien, och när inte pandemin ställer till det bor jag/vi även i Sverige flera månader om året. Denna blogg kommer skildra vardagen och ge lite insikter i hur det är att bo utomlands och i Sverige. Det kommer även komma upp reseguider, en partnervisumguide m.m framöver. (Även till andra städer och länder eftersom jag älskar att resa!)

När jag inte bloggar skriver jag på en bok och någon enstaka artikel för Australiska-Nyzeeländska vänskapsföreningens medlemstidning Down Under och jobbar som coach, korrekturläsare och kursledare. Förutom min kandidatexamen har jag även studerat bl.a. journalistik och coaching i Sverige. Jag älskar att skriva (blogginlägg och artiklar såväl som brev), läsa bra böcker, umgås med Joel, familjen och vänner, resa, njuta av solsken och strandpromenader, dansa och se på roliga serier.

Jag har bloggat i drygt 15 år, men främst för min familj och vänner. Tanken med denna blogg är att kunna nå ut till fler som är ressugna och kanske nyfikna på hur det är att bo utomlands. Om du vill att jag skriver om något speciellt, har någon fråga eller vill skicka lite kärlek, kommentera något av blogginläggen eller använd kontaktformuläret.

 

Några random fakta om mig:

  • Jag älskar att läsa och har alltid minst två böcker på gång samtidigt
  • Jag är en nattuggla och stannar gärna uppe länge (och tar gärna sovmorgon)
  • Jag gillar inte vanligt kaffe men jag gillar iskaffe och Irish coffee – varianter
  • Jag har en hörselnedsättning, vilket kan skapa en del roliga (och jobbiga) situationer och missuppfattningar
  • Jag älskar positivt tänkande och är en väldigt glad person, men kan bli lite tjurig om tekniken inte funkar eller om jag inte ätit sushi på länge
  • Jag avskyr verkligen särskrivningar, och tar mitt jobb som språkpolis på stort allvar 😉
  • Mina drömyrken är författare, spirituell influencer, journalist, världsfredsambassadör, Bounce-dansare och livscoach – vissa av yrkena jobbar jag med redan 🙂
  • Kika gärna in HÄR för att se vilka tjänster jag erbjuder!