Om mig

Jag är Tina från Helsingborg, 36 år.

Jag bor med min aussie-sambo Joel i Adelaide i södra Australien. Jag har bott här i två omgångar: januari 2013 – mars 2016 då jag pluggade internationella relationer på University of South Australia, och från oktober 2018. Vi ansökte om partnervisum i mitten på januari 2019, och tanken är att bo här men besöka Sverige varje år. Denna blogg kommer skildra vardagen och ge lite insikter i hur det är att bo utomlands. Det kommer även komma upp reseguider, en partnervisumguide m.m framöver. (Även till andra städer och länder eftersom jag älskar att resa!)

När jag inte bloggar skriver jag på en bok och någon enstaka artikel för Australiska-Nyzeeländska vänskapsföreningens medlemstidning Down Under, söker jobb och funderar på att starta eget. Förutom min kandidatexamen har jag även studerat bl.a. journalistik och coaching i Sverige. Jag älskar att skriva (blogginlägg och artiklar såväl som brev), läsa bra böcker, umgås med Joel, familjen och vänner, resa, njuta av solsken och strandpromenader, dansa och se på roliga serier.

Jag har bloggat i drygt 10 år men främst för min familj och vänner. Tanken med denna blogg är att kunna nå ut till fler som är ressugna och kanske nyfikna på hur det är att bo utomlands. Om du vill att jag skriver om något speciellt, har någon fråga eller vill skicka lite kärlek, kommentera något av blogginläggen eller skicka ett mail till nextstopaustralia@mail.com

 

Några random fakta om mig:

  • Jag älskar att läsa och har alltid minst två böcker på gång samtidigt
  • Jag är en nattuggla och stannar gärna uppe länge (och tar gärna sovmorgon)
  • Jag gillar inte kaffe men jag gillar iskaffet som finns i Australien (och Irish coffee – varianter)
  • Jag har en hörselnedsättning, vilket kan skapa en del roliga (och jobbiga) situationer och missuppfattningar
  • Jag älskar positivt tänkande och är en väldigt glad person, men ibland kan jag bli lite lagom frustrerad, ledsen eller arg när saker inte funkar (speciellt teknik, eller om jag inte ätit sushi på länge)
  • Jag pratar skånska (kanske inte jättekonstigt eftersom jag är från Helsingborg) men min dialekt skiftar från ganska grouv skaunska till lite mildare sådan beroende på vem jag pratar med (och för att folk i Örebro och Stockholm hade svårt att fatta vad jag sa när jag bodde där… hmmm) 
  • Jag avskyr verkligen särskrivningar
  • Mina drömyrken är författare, influencer, journalist, världsfredsambassadör, Bounce-dansare och livscoach

 

%d bloggare gillar detta: