Festivaldags

Fringefestivalen är en härlig festival som pågår samtidigt som flera andra festivaler under en hel månad här varje sommar. Förra året kollade jag in Archie Roach på Adelaide Festival och Yabarra – Dreaming in lightutställningen på Fringe, och i år var det en ”Borealis”-show som lockade mig mest. Det är ett konstgjort norrsken som med hjälp av ljus och rök formade olika mönster och färger på himlen. Det låter väldigt mycket häftigare än det var och jag önskar att man hade kunnat ligga ner under ”norrskenet”, men hade jag varit ett barn hade det varit det coolaste jag nånsin sett 😉 Fringe är förresten känt för sina ståuppshower, musik, kabaréer, fantastiska matstånd och små tivolin, och det finns massa roliga och fina smådetaljer uppsatta här och där (som coola lampor).

Det var svårt att få till bra bilder på ”norrskenet”, men ungefär såhär såg det ut:

Det var roligt att se ändå, och framförallt var det kul att hänga med Maddie och hennes sambo. Det var första gången jag träffade honom och alla tre hade väldigt spännande samtal om allt från internationell politik till eget företagande, ståuppkomiker och annat. Saknar verkligen att vara social med vännerna hemma i Sverige så det var skönt att jag fick utlopp för det med mycket babblande, haha.

Jag fick lite nyfikna frågor från några vänner i Sverige om hur det egentligen funkar att ha festival här, mitt i en pandemi. Det gick hur bra som helst 🙂 Det är fortfarande ingen samhällsspridning här i Adelaide (det är dock tolv personer som kommit med flyg utrikes ifrån som sitter isolerade i hotellkarantän just nu). Däremot råder fortfarande en hel del restriktioner, som social distansering (som kanske inte riktigt följs till hundra procent av alla….) och ”incheckning” när man går in nånstans (som på restauranger och i butiker). På Fringefestivalen funkade det så att vi fick checka in (via mobilapp eller skriva ner våra namn, telefonnummer, tid och datum på en lista), först en gång när vi gick in i Gluttony (parken där norrskensshowen skulle vara) och sedan en gång till när vi skulle se showen. Detta för att alla som varit på en viss plats snabbt ska kunna kontaktas om samhällsspridning sker av covid-19. Det känns fortfarande märkligt, trots att det varit så här i flera månader, men förutom det kändes det ändå som en vanlig, varm, härlig sensommarkväll, och det gick nästan att tro att allt var som vanligt. Jag älskar verkligen att strosa omkring inne i Gluttony eller Gardens of Unearthly Delights (där showerna och matstånden finns), speciellt på kvällen när all härlig belysning tänds och sprider en mysig stämning. Fringe håller på fram till på söndag så jag kanske hinner med ett besök till 🙂

4 reaktioner till “Festivaldags

Lämna en kommentar