Stockholm dag 5-6

fredagen vaknade jag av att Molly ville ta sig upp i min säng, och det fick hon såklart. Mysigt sätt att bli väckt på 🙂

Det blev en lugn och skön start på dagen, men min tidsoptimistiska ådra visade sig när jag insåg att jag plötsligt hade bråttom till pendeln 😛 Tur Annika tog det med ro, haha.

Jag skulle nämligen fika med min gamla kollega (och numera fina vän) Karro i stan. Jättetrevligt verkligen, och timmarna gick alldeles för fort igen. Vi fikade på Espresso House och jag valde en Dirty chailatte, för ovanlighetens skull (med en kaffeshot i). Men njaa… föredrar vanlig chailatte helt klart.

Snart var det kväll igen så jag kikade förbi Panduro och tog sedan pendeln till Kikki. Hennes pojkvän skulle på hockey så det blev hon, jag och lilla Emelia som tittade på Idol och åt fredags”godis” (men en roligare och godare variant), med ölkorvar och annat gott istället. Härlig dag och fin kväll!

Jag och Kikki på väg till Helsingör förra sommaren

lördagen städade jag min lilla lya och lämnade tillbaka nyckeln till Kikki, för att sedan ta mitt pick och pack och åka in till stan och träffa Jenny. Vi kikade in på Søstrene Grene och promenerade sedan vidare till Thelins där vi inväntade resten av gänget: Rebecka, Majja, Sanna, Sara, Linda, Madde och Elin. Jag hade inte träffat varken Sara eller Elin förut så det blev lite förvirrat där till en början när jag hälsade på Elin, som jag trodde var Sara, eftersom det blev en överraskning att Elin skulle komma, och hon såg så bekant ut men inte som jag trodde, eftersom jag trodde det var Sara… Haha, förvirrat som sagt, men det var en trevlig fika, och roligt gäng 🙂

Kikki, som varit och jobbat, kom och mötte upp mig för en snabb middag innan jag skulle söderut. Innan jag hoppade på tåget köpte jag med mig en poké bowl med laxsashimi från Coop på Centralen. De är SÅ goda, kan starkt rekommendera dem! Tur att jag köpte med den förresten, för även om jag inte var hungrig just då blev det en lite kaosartad resa… Jag hade hittat en billig förstaklassbiljett, men det hjälpte ju inte, haha. Det var något fel med korglutningen, så tåget lutade väldigt mycket stora delar av resan – så pass mycket att grejer trillade, folk var tvungna att hålla fast i sätena de passerade för att inte trilla in i de som satt, och restaurangen stängde. Lagom tills dess blev jag jättehungrig, så det var ju tur att jag var lite förberedd med maten 😉 Det gjordes ett par utrop där passagerarna uppmuntrades att sitta still och inte vara uppe och gå, för vår egen säkerhets skull… Det kändes ju lagom tryggt…

😬

Jag var galet illamående men tack och lov var det ingefära i min goda poké bowl, så illamåendet försvann efter att jag tvingat i mig det (gillar inte inlagd ingefära annars, men vad gör man inte för att må bättre). Trots allt gick resan bra ändå, förutom att tåget blev ca en halvtimme försenat, vilket såklart innebar att jag missade Pågatåget från Hässleholm med fem minuter. Det är långt ifrån första gången det händer och med risk för att låta gnällig: det är väldigt irriterande att behöva vänta 55 minuter på nästa tåg. Fattar inte varför Pågatågen inte kan invänta? SUCK. Nåväl, jag kom fram till slut, en timme försenad 😛

Slutet gott, allting gott! Jag hade en jättehärlig (och fullspäckad) vecka i storstan, en vecka som gick alldeles för fort. Jag hade gärna velat spendera mer tid med mina vänner däruppe 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s