Detox

I am back! 😉 Har ni saknat mig? Jag har i alla fall saknat er och att blogga, och nu kommer det bli mer av det igen. Vad har hänt sedan sist då? Massor! Jag börjar med det som kommer vara en stor del av mitt liv de kommande tre veckorna: en detox! Detta blir ett ovanligt öppet inlägg – varning för långt inlägg!

Sköldkörtelknas

För några år sedan upptäcktes det att jag har problem med sköldkörteln. Jag har förvisso alltid haft kalla händer och fötter, men för några år sedan började jag tappa hår (mer än vanligt), jag hade gått upp i vikt som var svår att gå ner (tidigare har jag aldrig haft några större problem med att gå ner om jag velat och har alltid varit smal) och vikten har bara krupit uppåt sedan dess. Sjukt frustrerande och jävligt jobbigt att inte känna sig hemma i sin egen kropp. Utöver det så har jag varit så galet trött. Jag har varit trött väldigt många år, men nu har det varit mer som att John Blund är med mig överallt = svårigheter att fokusera och koncentrera mig.

Så, jag pratade med min läkare i Sverige och efter lite tester och sådant så fick jag frågan om jag ville testa Levaxin. Det kan tydligen hjälpa med att få fart på viktminskning igen. JA sa jag, det vill jag prova! Men tji fick jag, för jag har gått upp ännu mer sedan jag började med den. Förvisso blev sköldkörtelvärdet normalt igen, och jag kanske tappar något mindre hår, men jag tycker inte att det har hjälpt annars. Lägg till IBS, pms och sockerberoende på det… Kul mix. Eller inte.

Så, enough är enough och sedan några månader har jag varit i kontakt med en klinik här som är specialiserade på problem med just sköldkörteln, inflammatorisk kost m.m. De har en holistisk syn på kroppen och har helt annan utgångspunkt med deras undersökningar och behandlingar och räknar in ALLT! De har tagit tester jag aldrig hört talas om 😛 Jag ska inte gå in så mycket mer på det här, men jag har fått veta att jag bland annat har både D-vitaminbrist och melatoninbrist utöver sköldkörtelrubbningen. Jag har även gjort ett matintoleranstest och fått veta att jag tål lök! Hallelujah! Jag har undvikit det nitiskt som sjutton i många år pga IBS:en, men nu kommer jag våga prova på det igen. Visst – jag gillar inte det, men det underlättar definitivt att jag tål det.

Så, jag har lagt om kosten och även fast magen mår så mycket bättre, sockersuget är ofta i princip helt borta och jag har lite mer energi (och tappar inget hår – mer än vanligt!) så vill ändå inte vikten förändras. Så häromveckan pratade jag med dem för en uppföljning och blev tillfrågad om jag ville göra en detox. JAAAA svarade jag, haha.

Detox

Min syn på detox är att man fastar genom att dricka massa nyttiga juicer, så jag förberedde mig mentalt på att det här kommer bli tufft – men jag måste göra en förändring, så jag får stå ut. Men deras syn på en detox är helt annorlunda. Den innefattar s mycket mer än bara kosten (jag ska dessutom bara dricka egengjord grönsaksjuice en gång om dagen, annars ska jag äta… mycket!). Jag ska torrborsta kroppen och de uppmuntrar mig till att gå på lymfdränagemassage för att hjälpa kroppen ännu mer, m.m..

Så, idag kör jag igång med en vegetarisk vecka (med undantag för buljongen som är gjord på kött). Idag kommer nog vara ”värsta” dagen eftersom jag ska äta en tofurätt till lunch och en till middag, och jag gillar verkligen inte tofu… Men vem vet, jag är villig att testa, och jag kanske hittar en ny favoriträtt bland allt nytt jag ska äta 🙂 Igår storhandlade jag alla grönsaker och annat som behövs, köpte en slowcooker och förberedde för idag.

Nu är buljongen till morgondagens middag klar. Jag använde nån typ av oxkött, morötter, selleri, vitlök och lök.

Jag har precis rostat nötter som jag ska äta till frukost (som jag äter med kokosyogurt) och både jag och Joel undrar vem sjutton jag är, haha. Jag gillar inte att laga mat i vanliga fall och är urdålig på att förbereda mat i förväg, men det visar ju bara att jag kan förändras på den punkten 😉

Jag kanske delar med mig av extra goda maträtter eller sånt ni kan skippa här under de kommande tre veckorna 😉 Men en hel del annat också. Tack för att du orkat läsa denna långa text. Ha en fin vecka! ❤

3 reaktioner till “Detox

 1. 😯 Är det verkligen den lakritsälskande, choklad älskande, glassälskande (med mera) -Tina som skriver??😄 Superbra att du hittat motivation till att förändra hälsan till det bättre 💛

  Gilla

  1. Haha, ja, jag är lika förvånad själv 😛 Höll på att falla för frestelsen för lite vit choklad igår, men gick och la mig och sov istället, hahaha.

   Gilla

   1. Haha när inget hjälper mot sötsuget och man känner det som om man håller på att bli tokig, då kommer sömnen och räddar en😄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s