Varning för kackerlackor!

OBS: Om du har fobi för insekter (i synnerhet kackerlackor och stora spindlar) bör du hoppa över att läsa detta inlägg.

Hur underbart Australien än är när det gäller mycket, så är det inte riktigt lika underbart när det kommer till småkryp, giftiga ormar, spindlar och sånt. Jag är tacksam över att jag inte behövt se så mycket av det här (det är värre på landsbygden!) men nog har jag sett mer än jag önskat. Det konstiga är att jag först blir jätterädd, samtidigt som jag är underligt fascinerad och vill fånga det på bild… Så här kommer den andra varningen: det kommer bilder 😛

Har du hört talas om en ”huntsman”? Det är en STOR och hårig spindel som är för j-a snabb, och jag vet inte hur, men de tar sig inomhus ibland. Jag har sett några både när jag bodde i Greenacres (norr om Adelaide) och när jag och Joel bodde i lägenheten ovanpå huset vi bor i nu. Alltså HUR sjutton tar de sig in egentligen?! De är svåra att fånga just för att de är så snabba, och jag skulle aldrig nånsin våga (eller vilja) döda en – vi släpper ut dem i naturen igen och hoppas de stannar där istället.

Här var det meningen att jag skulle visa en bild på en huntsman, men jag hittade ingen 😛 Tur för er, hehe. Googla om du vill se hur den ser ut (men det vill du nog inte, det är bättre att du lever lyckligt ovetande ;))

Däremot bodde den här på ett av mina kontorsfönster ett tag. Mindre mysigt, men den bara satt där och höll mig sällskap 😉 (Den här var stor, och ändå mindre än en huntsman…)

Kackerlackor då? Ja, det har jag dessvärre sett oftare. På ett speciellt ställe i närheten av mataffären längre ner på vår gata kryllar det av kackerlackor på kvällen. Jag brukar såklart glömma det varje gång, tills jag ser hur de ränner fram och tillbaka och ibland promenerar över mina fötter… Uuuuhhh.

Dessutom har jag sett några i hallen. Oftast svarta, men en dag satt en sån här på ”gallerdörren”:

Ganska coola färger ändå?

Men jääääävlar vad rädd jag blev när jag upptäckte en (svart) kackerlacka i skrivbordslådan nyligen! Alltså HUR hittar de dit?! Jag kallade in experthjälp (läs: Joel) som fick ta ut den i friska luften utan min inblandning. Uuuuuhhhh. Kackerlackor tillhör inte mina favoriter på denna jord.

Här är en cool skalbagge (?) jag såg i Greenacres en gång. Coola färger på den med!

Men jag föredrar ändå att se såna här – såna såg vi då och då där uppe i lägenheten (men bara på fönstret, de lär ju vara grymma på att klättra!):

Gullig ödla

Och när vi ändå är inne på ödlor så kan jag passa på att visa denna ödla som hängde på ett vandrarhem i mysiga Byron Bay! Coolt att kunna komma så nära den. Fin va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s